logo vibe
English (United Kingdom)Italiano (Italia)Hrvatski
Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union
Buildings of the Istituto dei Ciechi di Milano

Photo: © Marco Rolando

Institut za slijepe iz Milana

Institut za slijepe iz Milana (Istituto dei Ciechi di Milano), promovira neovisnost, samodostatnost, profesionalno i kulturno obrazovane slijepih ljudi kroz mnogobrojne stručne usluge usmjerene na osobni i profesionalni razvitak osoba s oštećenjima vida.
Od osnivanja 1840. godine, Institut za slijepe je referentna točka ne samo u Italiji, već i u svijetu za istraživanje pedagoških usluga i informacijskih tehnologija za slijepe i slabovidne. Uz to je i mjesto gdje se odvijaju događanja i kulturne aktivnosti poput trajni postav izložbe „Dijalog u mraku“.
Institut promiče znanje i dostupnost digitalnih tehnologija studentima, nezaposlenima, zaposlenima ili umirovljenim slijepim i slabovidnim osobama.
Istodobno, Institut prilagođava i tiska materijale na Brailleovom pismu te ih prilagođava zahtjevima korisnika. Ovim putem slijepi i slabovidni učenici mogu učiti iz istih udžbenika kao i njihovi vršnjaci.
Dodatna djelatnost kojom se ponose jest izrada taktilnih pomagala za igranje, učenje i socijalizaciju. Rade reljefne materijale za slijepe i reljefne materijale u boji za slabovidne te ih prilagođavaju različitim dobnim skupinama i stupnjevima obrazovanja.

Logo Istituto dei Ciechi di Milano

Phone and Fax +39 075 3721525

Via A. Gramsci 1 bis, 06012 Città di Castello (PG)