logo vibe
English (United Kingdom)Italiano (Italia)Hrvatski
Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union
Partners

Ideja za razvoj ovoga projekta nastala je iz suradnje voditelja projekta Atlantea (IT) sa Institutom za slijepe iz Milana (IT) i Fundacijom Josef i Anni Albers (SAD).

Izazov koji se krio u srži projekta je kako primijeniti metode izrade taktilnih modela na apstraktnoj umjetnosti Albersovih. Ideja je bila inovatina jer su slijepi i slabovidni ljudi mahom usmjereni na figurativnu i kiparsku umjetnost. Također, dodatni inovativni aspekt bilo je stvaranje multisenzornog sadržaja i videćiman kako bi im se približilo svijet slijepih. Za taj pothvat smišljen je mračni senzorni hodnik u kojemu bi videće osobe mogle dobiti uvid u  slijepo iskustvo.

Partneri su se odlučili prijaviti na program Kreativna Europa i naći potporu kako bi pretvorili ovaj koncept u izvedivi projekt te razvili idju koja se nalazi u srži ove transnacionalne suradnje.

Fundacija Josef i Anni Albers otpočetka je u potpunosti uključena u VIBE projekt te su na raspolaganje stavili 63 djela Josefa i Anni Albers bez naknade.

Projekt je s vremenom dobio i nove suradnike odnosno partnere – galeriju The Glucksman iz Corka, Irske te Muzej suvremene umjetnosti iz Zagreba.

Partners

logo atlante smallLogo Istituto dei Ciechi di Milanologo MSU 230Logo glucksman

Contributors

Albers logo230LogoNoesis1logo santa maria della scalalogo Tooteko

Phone and Fax +39 075 3721525

Via A. Gramsci 1 bis, 06012 Città di Castello (PG)